Het Wittebroodslijk

toneel waanrode

Het zal en het is Mark en Patsy overkomen.
De dag van hun huwelijk is perfect verlopen. Eindelijk alleen met z'n tweetjes in hun huis, verlangend uitkijkend naar hun eerste huwelijksnacht. Niets is aangeraakt in de woonkamer, geen rollen wc-papier uitgerold, geen onderbroekjes en soutienkes die aan de voorgevel hingen. Blijkbaar zijn ze van alle fratsen gespaard gebleven. Tot ze hun slaapkamer binnenkomen en er zeven levensechte varkens, waarvan een in bed aantreffen. Buurman, Boer Amedee en Zijn knecht, snellen ter hulp om hun varkens terug naar de stal te loodsen. Huwelijksgrap verklaard!
Dan ontdekt Mark tot zijn grote verbazing een lijk in huis. Angstvallig wil hij dit voor zijn bruidje verbergen.
De dag na hun huwelijksnacht komen zijn ouders en schoonouders de restjes van de feestmaaltijd opeten. Ook het ex lief en een buurvrouw komen nog eens ongelegen langs... want Mark zit echter nog steeds met het lijk in huis. Hoe kan hij dit ongezien buitensmokkelen met zoveel volk over de vloer?!
Dit gegeven is voer voor knotsgekke toestanden ten huize van het jonge paar.
Voeg daarbij dat het stuk meermaals verrassende wendingen krijgt, die de haren ten berge doen rijzen. Gevoelige personen zijn gewaarschuwd...!
Deze komische thriller is echt tempowerk, een echte topkomedie op kruissnelheid gekruid met dolkomische situaties..., de ene situatie vliegt door in de andere. Een pareltje van de bovenste plank.
Kortom alle elementen die nodig zijn om een toneelliefhebber een aangenaam en ont...spannend avondje lachen te bezorgen.
Voeg daaraantoe: een uiterst gedreven en enthousiaste groep van acteurs, technici, decorbouwers en andere medewerkers.
U heeft het al begrepen we zitten bij Toneelgezelschap LiDo Waanrode weer klaar om er een onvergetelijke productie van te maken.
De regie van dit meesterwerkje is in handen van Annelies Smeyers, regieassistente is Maria Van De Wouwer.
Op de planken vinden en zien we aan het werk: Stefan Pittevils, Stefan Sneyers, Kato Cauberghs, Bert Baeken, Vanessa Lefevre, Leen Van Winkel, Claire Frickx, Gery Bilsen en Nele Daenen